HTML

Dóri ház

Friss topikok

Linkblog

Dóri blog - A 22. nap a Dóri Házban

2011.06.28. 15:41 Dóri ház

2011. június 27. hétfő

Ismét egy újabb hét. Ez már a negyedik lesz itt Pécsen. Továbbra is nagyon jól érezzük magunkat. Azt gondolom, hogy ennyi idő után már nagyon pontos kép alakulhatott ki bennünk az itteni helyzetről. Az a szeretet, amivel fogadtak bennünket, csak egyre fokozódott. Mindenki a lehető legtöbbet megteszi azért, hogy kellemesen teljenek a napjaink. A nővérkék nemcsak lekötik Dórikát, nem csupán játszanak vele, hanem szakmailag is a maximumot nyújtják. Meggyőződésem, hogy egyetlen magán klinikán sem lenne ilyen ellátásban, mint itt, annak ellenére sem, hogy ott súlyos tízezreket kellene fizetnünk egy ott tartózkodásért. Itt olyan érzésünk van, mintha családban élnénk. Egy harmonikus, feszültségmentes életet élő, nagy családban! Ahhoz azonban, hogy mindez így lehessen, egy nagyon szervezett, komoly csapatmunkára van szükség. Függetlenül attól, hogy egy, vagy több gyermek van itt. Erre nagyon jó példa a mi esetünk, amikor a lélegeztető gép meghibásodott. Pillanatok alatt a legnagyszerűbb felügyelet mellett, a legmegfelelőbb helyre kerültünk a probléma elhárításáig. Mi ez, ha nem profi ellátás? S ha már itt tartok, eljátszom a gondolattal, hogy az embereknek, az ország sorsát szívükön viselő, mindenkori vezetőinknek, mikor jut eszébe az a gondolat, hogy egy ilyen szervezetnek, amelyik több munkahelyet biztosít, amelyik hatalmas terhet vesz le az állam válláról, csöppentsenek némi támogatást. Gyanítom, hogy addig nem, amíg látják, hogy akadnak még adakozó, jó szándékú emberek. De képzeljük csak el, hogy mekkora idegi megterhelést és munkát jelent az alapítvány vezetőjének megteremteni az anyagi biztonságot mindenegyes hónapban. Nyilván nem tisztem nekem erről nyilatkozni, és nem is tartozik szorosan a „napirendünkhöz”, de úgy hiszem, hogy sok embernek fogalma sincs arról, hogy mekkora küzdelem zajlik a háttérben azért, hogy egyáltalán legyen miről írnom.

Ezzel be is fejezem ezt a gondolatmenetet, és rátérek a 22. napunkra. Természetesen nem kellett korán kelnie Dorcsinak, s nem is tette. Ebédig megnézett egy filmet, majd ebéd után még egyet. Ezután beindult s társasjátékozás, ami hihetetlen módon este 10 óráig tartott. Csak az uzsonna, a vacsora és kisebb- nagyobb szükségletek szakították meg. Volt kártya, gazdálkodj okosan, és szókincs növelő nyelvi játék. Az utóbbi kettőben részt vett a kedves „Vacsuti” is, aki ma is meglátogatott minket, s 10-ig itt is maradt velünk.

Nagyjából ennyi történt. Jó hangulatú nap volt, rengeteget nevettünk és mókáztunk. Ha a holnap is ilyen lesz,- és miért ne lenne- nagyon elégedettek lehetünk.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dorihaz.blog.hu/api/trackback/id/tr493022149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macskalajcsi 2011.06.28. 17:14:15

A jó hangulat átjön a képeken! Látszik, hogy a mosolyok őszinték!:))))))Vacsuti meg Dóri, rájöttem ám, hogy rokonok vagytok-mindkettőtöknek gyöngy folyik az ereiben, dobókocka van a tenyerében, és ugyanúgy áll a lábujjatok, ha mosolyogtok:)))

Mandala69 2011.06.28. 17:23:21

Szia Dóri !
Csak tegnap találkoztam először a Dóri Ház oldallal,de már végig olvastam, hogy teltek a napjaitok.
A Vacsuti barátnője vagyok, és örülök, hogy Te is megtapasztalhatod milyen nagyszerű ember Ő.
Pár éve én is sokáig voltam kórházban, tudom hogy nagyon nehéz lehetett neked.
De most már jó helyen vagy, jó emberek között.
Egyél sokat,és rendesen győzd le a Vacsutit a Monopolyban.
Sok puszit küldök !
Mandala69

Dorabora6 2011.06.28. 21:36:26

@macskalajcsi: Szia! Olyan ari vagy!! Annyira tetszik amiket írsz. A vacsuti éppen most ment el, ő is olyan aranyos. Nagyon jókat játszottunk. Az a baj hogy apa nyert de azért örülök neki mert az olyan mintha én nyertem volna!!!! Millió puszi!!!! Dóri

Babybogyesz 2011.06.28. 22:01:48

Szia Dóri :o)

Szeretnénk macskalajcsival és vacsutival meglátogatni téged péntek délután. Most már teljes izgalomban vagyunk a nagy találkozás előtt.
Remélem a péntek neked is megfelelő. Nem szeretném ha miattunk kellene lemondanod a délutáni teázást az angol királynővel :o).
Nálatok minden nap nagyon jó a hangulat, amit nagyon szeretek olvasni, mert jó tudni, hogy ennyit mosolyogsz.
Társasozni mi is nagyon szeretünk, remélem lesz időnk játszani is. Szóval készülj kicsi lány, tréningezz apával, mert jövünk :o).
Millió puszika: Zsu

Vacsuti · http://vacsuti.blogspot.com/ 2011.06.28. 22:02:38

Hát ma el lettünk verve Dóri-apu által rendesen társasban.... Megszégyenítő vereséget szenvedtünk, de nem adjuk fel!! Soha!! A visszavágót (késsel és fejszével) holnap egy felnőttekhez méltó, Virágparádé nevezetű társasjáték keretein belül ejtjük meg, Dóri-apu rózsaszín pillangóval vívja meg a csatát...
Mandala: ne fényezz, minden hiába, már megismertek! :) (de azért jólesett):))Holnap este Dórika biológiai ismereteit fogjuk bővíteni, ismertető filmekkel illusztrálva:)
Nagyölelééééés kicsi lány:
egy Vacsut innen a szomszédból:)

Dorabora6 2011.06.28. 23:04:39

@Babybogyesz: Szia! Az nekem nagyon jó lesz ha el tudtok jönni!!!!!Már most nagyon örülök. Fülig ér a szám!! Én is nagyon izgulok. Apa azt mondta, hogy a teázás elmaradhat, az angol királynő várhat. Biztos, hogy lesz időnk játszani, már alig várom!! Apával gyúrunk rá!!! Várunk benneteket! Millió puszi! Dóri

macskalajcsi 2011.06.29. 07:48:24

@Dorabora6: a férfiakat néha kell hagyni nyerni:) Tudod, nekik is jó érzés, ha ügyesnek, meg erősnek érezhetik magukat:) Persze, Apa nemcsak a társasban ügyes, meg erős, de hadd legyen abban is!:))))

macskalajcsi 2011.06.29. 07:50:10

@Vacsuti: Remélem, azért a nagy megverekedés után nem a rendőrségi fogdán kell keresnünk benneteket!:) Ha mégis, akkor szóljatok, mert sütünk reszelős pogácsát, esetleg megszervezzük a kiszabadítást:))))

Vacsuti · http://vacsuti.blogspot.com/ 2011.06.29. 08:39:20

@macskalajcsi: Mindenképpen be kell záratnunk magunkat a friss pogiért???? Dórika is szereti szerintem, de neki nem tenne jót a fogda sötétje, meg a svábbogarak különben is állandóan csalnak a kártyában!...öö....ööö ezt csak hallottam valakitől ;)
DÓÓÓÓRI: szavazzuk meg magunknak azt a pogácsát, jó?!
Legyen szép a napotok....mindőtöknek!
egy Vacsuti, innen a szomszédból :)

macskalajcsi 2011.06.29. 09:11:40

ö s s z e e s k ü v é s !:)

Babybogyesz 2011.06.29. 19:18:21

Vacsuti ravaszdi :o). Hát a pogácsát nem ígérem. Megpróbálom :o). De mindenképpen készülök egy nagyon finom sütivel, ősi családi recept alapján készül. Tuti mind a 127 ujjatokat megnyaljátok utána :O). Remélem mindenkivel minden rendben. Puszedli: Zsu :o)
süti beállítások módosítása