HTML

Dóri ház

Friss topikok

Linkblog

Dóri blog - A 20. nap a Dóri Házban

2011.06.27. 15:51 Dóri ház

2011. június 25. Szombat

A késői lefekvésnek meglett az „eredménye”. Néhány perccel dél előtt ébredt fel Dórika. Még így sem állíthatom, hogy nagyon friss volt. A reggelit az ebéddel összekötötte. Sajtos tésztát kért, megkapta.

Úgy terveztük, hogy elmegyünk abba az étterembe, amelyikben az elmúlt heti kirándulásunk alkalmával ebédeltünk. (Nagyon ízlett neki a tárkonyos csirkeleves.) Az időjárás nem nagyon kedvezett nekünk. Bár többé- kevésbé sütött a nap, meglehetősen erős szél fújt. Ez nagyon nem jó neki, mert a szél befúj a kanülön (még ha letakartuk is), ami jelentősen megnehezíti a légzését. Ennek ellenére alig várta, hogy elinduljunk. Erre is sor került. Nem sokkal 2 óra után útra keltünk. Ő az elektromos székével, én gyalog. A sétánk eredményességéről nem sok jót tudok írni. Bár több, mint 6 km-t sétáltunk, nagyjából 3 órán keresztül, célunkat nem értük el. Útközben feladtuk. Már az út elején láttuk, hogy nem lesz egyszerű a vállalkozásunk. Aztán szomorúan kellett konstatálni, hogy sajnos Pécsen sem jobbak az állapotok, mint máshol, ami az utakat illeti. Egyszerűen szinte lehetetlen A-ból B-be eljutni, ha valamilyen kereszteződés esik a két pont közé. Nekünk esett bőven. Volt, amit nehezen legyőztünk, volt, aminél vissza kellett fordulni, és egy „szabálytalan” átkelőt keresni, aztán egy pontnál már nem volt más megoldás, mint úgy dönteni, hogy „hazatérünk”. Inkább Dorcsi is lemondott a levesről. Amelyik kereszteződésnél le tudott menni az útról, az is olyan meredek volt, hogy majdnem kiesett a kocsiból, vagy felakadt a hátulja.  A kocsija kb. 70 kg, vele együtt 80. volt olyan, ahol egyszerűen nem tudtam leemelni. ( Nem a súly túl nagy, egy személy nem tudja biztonságosan megemelni.) Sajnálom, hogy sehol nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy mozgássérültek is nyugodtan és biztonságosan tudjanak közlekedni. (Nem csak Dórinak lenne útra szüksége!) Az úttestet is megpróbáltuk, azt meg nem mindegyik autós tolerálta. Ezt nem mertem bevállalni. Szóval Pécsből ma nem sokat láttunk. Legközelebb más megoldást fogunk keresni. Ennek ellenére nem éreztük rosszul magunkat, főleg amikor már „itthon” voltunk. Csináltam Dorcsinak hamit, mert nagyon megéhezett. Aztán a nap további része megint nagyon jól alakult számára. Ismét kapott egy filmet, aztán ennek megtekintése, meg a sok játék kárpótolta mindenért. Különösen tetszett neki, hogy a fürdésnél, ami igencsak hosszúra sikerült, papírhajó csatát vívhatott a nővérkével. Végül vidáman bújt ágyba valamivel éjfél előtt. Még a netet is várta, de azzal is úgy járt, mint a csirkelevessel. Talán holnap sikerül csatlakozni. A levest megfőzöm neki-az már biztos!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dorihaz.blog.hu/api/trackback/id/tr423019069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása