HTML

Dóri ház

Friss topikok

Linkblog

Dóri blog - A 19. nap a Dóri Házban

2011.06.27. 15:47 Dóri ház


2011. június 24. Péntek

A mai nap viszonylag „korán” indult Dórikának. Már 9 órakor felébredt, nagyon kíváncsi volt a Kossuth Rádió Napközben c. műsorára. Nagyon örült, hogy ha csak néhány rövid mondatocska erejéig is, de viszonthallhatta a hangját. Talán ez az izgalom az oka annak, hogy a műsorban elhangzó néhány súlyos mondatból sok minimális maradt meg az emlékezetében. Most a bevezetőre gondolok, amely a hospice házak valódi funkcióját említette. Csak este jutott eszébe megkérdezni, hogy „Apa, ugye mi nem elbúcsúzni jöttünk ide?” Fájt ez a kérdés, de én tudom, hogy nem!!! Mi nem ezért vagyunk itt. Dorcsinak sem mondhattam mást. Nekünk még nagyon sok dolgunk van egymással, sok a tennivalónk ebben az életben… és ezt a lányom is tudja! A műsorban elhangzott beszélgetések nagyon érdekesek és tanulságosak voltak. Dórika talán még nem, de én teljesen felfogtam, hogy mekkora erőfeszítés és mennyi mérhetetlen munka áll a mögött, hogy mi és a miénkhez hasonló helyzetben lévő családok ilyen helyre kerülhessenek. Az adás után Dorcsi is előjött a szobából és a DVD-t célozta meg. Valaki mindig hoz neki valami új filmet. Ebédig és aztán még kora délután ez kötötte le. Délután sikerült a netre csatlakozni, ahol megtekinthette a bloghoz fűzött új jegyzeteket. Nagyon tetszett neki valamennyi. Néhányra válaszolt is, aztán estig megint nem találkoztunk a hálózattal. Manócskám azon töprengett, hogy kik is lehetnek azok a kedves személyek, akik rendszeresen írnak neki. No meg azon is (velem együtt), hogy honnan jön az ötlet ilyen „képtelen” neveket kitalálni. Nem jöttünk rá, de nagyon jók. Végre aztán késő este a facebookját is meg tudta nézni, és ott nagy örömére felfedezte a kedves „üzengetőket”, akik nagyon- nagyon aranyosak. Meglehetősen későn fejezte be a gépezést, de addig nem tudtam elvinni a gép elől, míg nem írta meg néhány mondatos válaszait.

Már szombatra hajlott az idő, végre ágyba került. Természetesen a nővérkétől még így is kért egy mesét. (Úgy látom, már alszik.) Holnapra, illetve mára apróbb kirándulást tervezünk.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dorihaz.blog.hu/api/trackback/id/tr153019064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macskalajcsi 2011.06.27. 19:46:29

na, majdnem elmondtam, hogy mért lettem macskalajcsi, amikor olvastam kicsit később, hogy össze kellene jönni egy kis eszmecserére, megvitatni, melyikünk fésült több sörényes amőbát, vagy hogy mért piros a majom feneke...:)Dolgozunk a találkozáson, remélem, meg tudjuk szervezni a kistestvéremmel.
Hála Vacsutinak, a Nagy Archivumban vadászónak (és a Nagy Manitunak), hallottam a riportot. Nagyon szép volt, minden tekintetben szívbemarkoló...Dóri, neked olyan a hangod, mint egy kedves kismadárnak:)Ha már itt tartunk, nagyon tetszik benned, kisasszony, hogy érted a viccet, sőt tudsz is vicceseket írni, mondani:) És hála édesapádnak, és a sok, eddig körülötted forgó Jó Embernek, azt hiszem, senki nem mondaná meg az írásaid alapján, hogy miken mentél keresztül- meglepetés volt, és nagy öröm, hogy beleveted magad a tevékenységekbe, és mennyi érdekes dologgal töltöd a mindennapjaidat, hogy mennyire nyitott vagy a világra!!!!

Vacsuti · http://vacsuti.blogspot.com/ 2011.06.27. 22:47:46

@macskalajcsi: Na azt a találkozást én is szorgalmazom. Én már lassan mindennapos látogató leszek a Dóri-házban:)) és a míg el nem zavarnak az ottlakók, addig megyek is. Remek kiscsaj ez a kis Dórika, van szövege rendesen! És hihetetlenül helyén van az esze, korát meghazudtolóan :)) Imádni kell.....
süti beállítások módosítása