HTML

Dóri ház

Friss topikok

Linkblog

Dóri blog - A 18. nap a Dóri Házban

2011.06.24. 15:52 Dóri ház

2011. június 23. Csütörtök

Nyugodt éjszakánk volt, derűs, szép reggelre ébredtünk. Sajnálattal állapítottuk meg, hogy ennek a Murphy - ivadéknak lejárt a szabadsága, és újra visszatért közénk. (Nem mondom, hogy vártuk, de már nem lepődtünk meg rajta.) Reggelre az egyik új csaptesten fúrt két apró lyukat és ez elég is volt ahhoz, hogy sugárba spricceljen belőle a víz mindenfelé, no meg, hogy ki kelljen cserélni a csapot.

Dórikám hozzávetőlegesen fél tizenegyig lustálkodott. Még ágyban volt, amikor megjött hozzá Barbara. Újabb ajándékokat kapott. Most Mónika küldött neki Pestről új nyári ruhákat és papucsot. (Rebendicsné Mónika a Védelem Cégcsoporttól, az alapítvány állandó támogatója) Nagyon köszönjük!

A következő meglepetés, egy újabb kirándulás előirányzása volt. Barbara körvonalazta a lehetséges programot, ami azonnal felcsigázta Dorcsit. Természetesen a későbbiekben erről beszámolok.

Szeretném leírni, de képtelen vagyok átadni azt az érzést, ami bennem kavarog, és érzékeltetni azt az örömet, amit Dórikának szerez ez a mérhetetlen törődés. Olyan dolgokat kap, olyan élményekben részesül, amit én nem tudnék neki saját erőmből megadni.

Kissé elszomorodok, amikor ezzel kell szembesülnöm. Nem tudom elképzelni, hogy mi történne a hasonló sorsú gyermekekkel és családokkal, ha nem lennének olyan EMBEREK, mint akik nekünk is segítenek.- Illetve sajnos mégis el tudom képzelni.- Amikor a szülő annyi anyagi támogatást kap jövedelem címén, amennyi az eszközök beszerzésére sem elegendő, akkor vajon miből tudná előteremteni a további megélhetéshez szükséges alapvető dolgokat? Siralmas! S az még siralmasabb, hogy akiknek módjukban állna ezen változtatni, még a tárgyalás szintjéig sem jutnak el. Bíznak az alapítványokban és az emberek segítőkészségében. De az alapítványok sem tudnak mindenkit felkarolni, és szárnyaik alá venni. A vállalkozók sem. Főleg úgy nem, hogy a fentebb említett illetékesek egy- egy rendelettel még meg is nehezítik az ilyen szervezetek működését.

Elnézést kérek, amiért kissé a politika síkjára tévedtem, de sokszor nem lehet szó nélkül elmenni dolgok mellett, még akkor sem, ha ez éppen a jegyzeteinkbe nem illik.

A napunkhoz visszatérve, ebéd után ismét előkerült az annyira megszeretett gyöngy és újabb ékszerek készültek. Délután a teraszon autópályát építettünk, és nagy versenyt rendeztünk. Közben tovább szépült a Dóri Ház. Nagyon szépen kivirultunk. Este masszázs-fürdő, utána a kedvenc vacsi (sült császárszalonna), és filmnézés volt a program. Mikorra lefekvéshez készülődtünk, megérkezett a vihar is. Ez azonban egy cseppet sem zavart bennünket a pihenésben.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dorihaz.blog.hu/api/trackback/id/tr603011677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macskalajcsi 2011.06.24. 16:40:58

Igen, Apuka, sajnos ez a helyzet:( Pedig egy beteg ellátása sokkal nagyobb anyagi terhet ró a családra, mint a "normál" élet:( A támogatások messze nem állnak arányban még a minimális költségekkel sem, büntetnek, mert nincs teljes egészség... De jó, hogy vannak Jó Emberek, akik segítenek! Biztos nehéz volt megszokni, hogy most az az időszak van, amikor meg kell tanulni "elfogadni" és közben nem érezni furán magad...
Láttuk a képeket a kivirágzásról, szépek lettetek!:)
Dóri,micsoda finom falatok vannak nálatok:sült szalonna, töltött paprika, rakott krumpli...hm...De aztán hízzál is ám, te nem úgy vagy, mint a Gombóc Artúr, nyugodtan ehetsz éjszaka is:))) Csak aztán látsszon a mérlegelésnél is!:) Még egy jótanács a mai napra:ha szembejönne veled a kardfogú vicsori bömbörény, ne ijedj meg! Nézz szembe vele, köpj át a BAL válla fölött, és a tenyeredből fog enni!!:) Pusz.

Babybogyesz 2011.06.24. 18:17:40

Szia Dóri és Szia Dóri Apa :),

Örömmel láttam,hogy vannak új bejegyzések.

A kellemetlenségeket sajnálom,de ez mindig így van,a baj nem jár egyedül. Remélhetőleg már irányt változtattak :)!

Dóri nagyon örültem amikor olvastam a sorokat,mert jó tudni,hogy rengeteg időt töltesz játékkal. A sok mosolytól a jókedvtől új erőre kapsz, és napról-napra erősebb leszel.
Engem levettél a lábamról, a mosolyodtól én is mosolygok.Te erőt adsz nekünk is.

Elárulok nektek egy titkot :),macskalajcsi az én nővérkém.Mi mindketten nagyon szorítunk értetek!

A kalapomat megemelem Apa előtt!( pláne,hogy ilyen jókat főzőcskézik neked )

Szeressétek egymást!És kívánom, hogy erősödjetek, testileg és lelkileg is.
Millió puszi és ölelés :Zsu :o)

Dorabora6 2011.06.24. 22:25:56

@macskalajcsi: Szia! Most tényleg finomak a hamik. Apa megcsinál mindent amit szeretnék enni. Én is szeretnék hízni. 12 kiló szeretnék lenni a jövő hónapra de azt hiszem még most 11 se vagyok. Olyan jó amikor olyan vicceseket írtok. Azért én nem szeretnék egy kardfogúval találkozni. De ha mégis akkor megpróbálok átköpni rajta. :-) Az is jó lenne, ha megismerhetnélek mert akkor tudnám hogy ki vagy. Majd íok máskor is. Most még írok egyet aztán megyek aludni mert már késő van. Millió puszi!!!!! Dóri

Dorabora6 2011.06.24. 22:41:19

@Babybogyesz: Szia! Már tudom hogy a lajcsi testvére vagy, de így setudom hogy kik vagytok. De olyan jó hogy írtok nekem. Én nagyon szeretek levelet kapni! Az a baj hogy nem mindíg van netünk. Most is délután óta csak ilyen késő jött vissza. Egyszer megismerhetlek beneteket??? Mi nagyon imádjuk egymást apával és apa arra tanított hogy mindenkit szeretni kell. Anyát is úgy amilyen. Akkor biztos meglesz a jutalmunk. most meg már megyek aludni,mert későre jár. Millió puszi!!!! Dóri

Babybogyesz 2011.06.24. 23:55:41

Jóéjt Kicsi Dóri!A facebook mire nem jó :o),most már ott is ismerősök vagyunk, és így te is tudod kik vagyunk.Puszillak: Zsu

Vacsuti · http://vacsuti.blogspot.com/ 2011.06.26. 23:29:38

Jó pihenést kívánok innen a szomszédból:))
egy Vacsuti
süti beállítások módosítása